zondag 23 oktober 2011

Waar is de computer intelligentie

Waar de computer zijn intelligentie heeft is voor mij geen vraag meer! Hij zit in de zelfde hoek als bij de mens, zijn ontwerper en programmeur en gebruiker! En de hoek waar de mens zijn intelligentie ligt is via de gnostiek te analyseren. De hele truc van de Gnosis is namelijk dat de gnosticus op de veelbelovende levens-ervaringen, die hem ter oren gekomen zijn, leert te reageren.

De menselijke intelligentie is gnostisch van karakter. De menselijke intelligentie is zoekende naar de meest veelbelovende ontwikkelingen! En dat is niets meer als de poëtische kwaliteit die we al miljarden jaren van de mens kennen. De mens heeft zelfs geen andere intelligentie, daar de vraag op zich is als een demon voor de meeste mensen. Wie veel met conflicten bezig is, weet dat het duel nauwelijks wat oplost, omdat de filosofie niet waarheid`s functioneel is, omdat het denken niet zorgt voor het bestaan. En de studie naar de vele verzamelingen gaat alleen maar wat voorstellen als je de volle historie kent, met daarin aanwezig de veelbelovende ervaringen.

Daar nu, met dit alleen maar door het leven te ervaren gegeven, daaruit distilleert de mens zijn goede veel belovende toekomst. De intelligente computer moet het doen met het zelfde gegeven, alle vliegticket`s worden al met dit systeem uitgegeven tegen de beste prijzen! In wezen leven we in een woestenij, en wat orde brengt is alleen maar te oogsten uit een zo compleet mogelijke relevante historie!

Hierin vindt men de enige parallel tussen het computer-brein en zijn equivalent, het menselijk brein! Zo trachten we in de moderne wereld onze veelbelovende ontwikkelingen vast te leggen. En ik kan U nu al vertellen, voor alle krankzinnige wetenschappelijke theorie is er geen plaats meer, ze is in wezen al een verloren goed!

Hoe weet ik dat zo zeker? Wel George Boole heeft een foutje gemaakt,

* Je zou volgen Boole de modi overhouden als je van alle denkbare objecten de substantie aftrekt, de fout

x' = 1 - x

Wat uiteraard volkomen onzin is, en uiteraard volkomen onaanvaardbaar voor die Mens die gelooft in het geheel (de substantie). Wat weer de Formule E=mc2 als formule voor het geheel onaanvaardbaar maakt! De relevante historie van de kosmos is de mens niet bekend, en zal ook nooit bekend worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten