zaterdag 15 oktober 2011

Uiteraard moeilijk

Het is uiteraard niet eenvoudig wat hier staat beschreven, maar als ik het niet doe? Wie zou het kunnen, willen, en mogen begrijpen? Maar als U het niet begrijpt, en het niets bekend`s voor U heeft, alstublieft Zwijg.
Het grote geheim van het leven is dat we de dingen op de plaats zetten waar ze behoren. En wanneer we nu ergens blind en doof zijn voor waar de oer-werking zich openbaart, dan moeten wij niet met een denk product aankomen, maar dan hebben wij af te wachten. Dat zij ons mensen genoeg. ”

Maar dat denk product is wel degelijk tegelijkertijd informatie-product. ik verwerp het denken beslist niet, maar ik verheerlijk het ook niet. Je moet deze dingen - wanneer wij hier zuiver tegenover willen staan - datgene geven wat het voor ons persoonlijk als waarde vertegenwoordigt. En dat hebben we hoog te houden, nietwaar? Maar we kunnen het niet opdringen in de zin van: hier is 't nu!”

Dus elk voorbeeld, ook van reeksen die naar de oneindigheid voren, ze hebben wat van jou nodig: ...... de waarden die ze voor jou vertegenwoordigen. Maar vertel mij a. u. b. niet, dit is `t nu! Vertel me hoe je aan die reeksen bent gekomen. Doe je verhaal er over! Uiteraard is dit  precies het omgekeerde van wat de wetenschap met oneindig heden doet,  ze moeten beslist iets ander worden als wat ze als werking openbaren. Oneindig heden moeten volgens de krankzinnige wetenschap gecompenseerd en geĆ«limineerd worden. De krankzinnige wetenschap wil niets functioneel bekijken, dat deed en kon slechts de enkele wiskundige die het alles een goede plaats wilde geven, Richard Feynman, Floris Takens, Spinoza.

Voor wiskundigen blijft er maar een enkele taak over, - de denominatie, daarin worden de bewoordingen die achter bepaalde getallen staan' zo treffend mogelijk in menselijke bewoordingen aangeduid.
 
Zoals; ......van bepaalde getallenreeksen, die gekenmerkt worden door een wiskundig te formuleren eigenschap. Daar wordt er een uitleg gegeven, in menselijke bewoordingen van wat uiterlijk blijkt van innerlijke betrekkingen.
En als zich een soort combinatie van beide voor doet, zijn de getallen en 'getal`s figuren' te herleiden, tot een figuur, wat beleefd kan worden als uitdrukking van verborgen innerlijk leven.

Vele dingen zullen dan echter nog blijven liggen, dat wat voor het merendeel ontleend is aan aantekeningen, dus dat wat er is zonder overigens volledig te willen of zelfs te kunnen zijn. Dit is on twee redenen het geval;........
De essentie van hetgeen reeds ter sprake is gebracht zou er niet door worden aangevuld of wezenlijk verhelderd.
Het betreft soms onderwerpen waar we zelf - om welke reden dan ook - in innerlijk opzicht geen of nauwelijks 'toegang' toe hebben en waarvan we enkel en alleen maar even iets willen 'aanstippen', ter completering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten