vrijdag 16 september 2011

Waar komt dit op neer

Waar komt dit op neer, 
 Het denken zorgt niet voor het bestaan: .......
De tot nu toe vereerde platonische noodwendige driedeling stort de wereld telkens opnieuw in duisternis. En dat zal de wereld toch verteld moeten worden! Het licht op deze wereld zal ontstoken worden voor hen die in duisternis verkeren. Zijn daar mogelijkheden voor? Ze zijn in ieder geval nog nooit zo groot geweest, wij hebben namelijk één oorzaak rond die duisternis te pakken. Ons denken heeft geen zorg voor het bestaan!
Wie het verschil kent tussen "God`s scheppende rede". dat singulier tantum is, en de noodwendige driedeling van plato die werkelijk een driedeling veroorzaak in de maatschappij,
  • in zij die ideeën hebben,
  • een type mens dat ze heeft,
  • en een leidsman die ze mag beheersen als een "waarheid",
  • Maar die ondertussen nergens ons bestaan kan ondersteunen
die het verschil kent tussen beiden, die is gered. Zo simpel is het, dat lichtje moet bij ieder mens ontstoken worden, en de duisternis zal verdwijnen. En wij zullen allemaal zijn in "Gods scheppende rede". En dan zal de Moeder van deze nieuwe Aarde tevreden zijn, over ons allen. Dat wist Plato ook al, Socrates had hem het al vertelt: ......met de trant van prijzen is het uit! Die krijg je van mij ook niet meer te horen. Ik zou het trouwens ook niet kunnen. Wel ben ik bereid de waarheid te zeggen, als ge dat wilt, op mijn manier, maar niet in de trant van U, ik wens mij niet belachelijk te maken! God schept alleen maar voor wie echt en solide is! Maar je moet het zelf vervolmaken, het wordt je scheppelijk en seculier aangereikt.  Je moet er voor open staan, je moet leren bevatten en ontvangen.

Duizenden jaren van beheer door liederlijke onzinnige mensen zijn uitgelopen tot een belachelijkheid gewoon niet mooi meer! Er bestaat een stel zwakzinnigen die een epitheton opgesteld hebben met de volgende opvatting van de natuurkunde; ........ dat het een ultieme theorie vertegenwoordigd, die met kracht naar voren gebracht wordt onder de naam 'Theorie van Alles'. Nogal wat natuurkundigen van naam (onder meer Hawking, 't Hooft en Weinberg) vertolken deze ideologie in woord en geschrift. Kennelijk verabsoluteren zij een bruikbare leer tot de enig ware leer.

  Moeten dergelijke mensen niet naar een krankzinnigen gesticht of gekkenhuis? Op deze wereld kennelijk niet! Weliswaar is de 'Theorie van Alles' nog niet geconcretiseerd, maar aan de haalbaarheid ervan wordt niet getwijfeld. Is die overtuiging terecht? Heeft de fysica de lang verbeide waarheid binnen handbereik gebracht of gaat het hier om een nieuwe mythe van de westerse cultuur: het verhaal van oerknal tot warmte dood, van Niets tot Niets? Er wordt een reken schema gelanceerd als de ultieme oplossing van het mysterie van het bestaan. Het wiskundige model (woord) is werkelijkheid (vlees) geworden. Het is de boodschap van dat schema, dat ze niet kunnen rekenen, dat ze allerlei waarden gigantisch door elkaar halen, dat ze niet aan de meest normale woord herkenning doen, doet bij deze debielen niet ter zaken. Ook het epitheton van deze natuurkundigen is HEILIG, en daarmee zijn ze een enorm gevaar voor hun omgeving, hun omgeving moet maar zien te overleven. Een atoombom meer of minder, een kern ongeval meer of minder het maakt ze allemaal niet uit.

  Deze krankzinnigen denken nog steeds dat het "tien voor twaalf" is, terwijl het al "tien over twaalf" is, in de problemen die ze opgeworpen hebben. Elke Machtsstructuur word door de epitheton voort brengende instituten aanbeden, of ze nu christelijk of mohammedaans, of filosofisch, of communistisch zijn. De instituten op deze geglobaliseerde wereld zijn in strijd om de macht, de mens zelf is hun bijproduct geworden, een epigonen horde die hen naar de mond praat! Zover brachten ze het al direct ten tijden van Plato, Hitler werd in die tijden geëvenaard!

Hoe het allemaal verloopt, het is niet te geloven,   Prachtige propagandafilms en boeken brengen hun boodschap van een liefdeloos, zinloos en onpersoonlijk wereldbeeld aan de man als de ultieme waarheid over het menselijk bestaan. Maar wat ze altijd verzwijgen is dat die beelden en verhalen te oppervlakkig zijn om inzicht te geven in de fysische denkwereld, dat de alledaagse beelden en de omgangstaal niet toereikend zijn om het wezenlijke van de fysische zienswijzen uit te drukken. Al die reclame geeft een vals en intimiderend beeld van de natuurkunde, verwisselt model en speculatie voor de werkelijkheid. Zo is de oerknal geen feit en het atoom geen miniatuur-planetenstelsel.

Maar de grootste verdwazing, we hebben er geen bijzondere wapens tegen, de roep van Moeder Teresa is Fundamenteel voor deze wereld, we zijn mensen die het aan het meest noodzakelijke moeten ontberen. Dat leidt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid tot een dictatoriaal regime van verkozen Mullah`s, niet tot een civiliseren van de maatschappij. Ik durf zelfs al de conclusie te trekken dat de burgerij zijn vrijheid al heeft weggegeven!
Het gevolg is de; .....
  'De meest veelbetekenende kwaal in onze samenleving is de spirituele ontbering waaraan we allemaal leiden.' Het gevoel dat je de liefde niet waard bent. Dat je niet beminnelijk bent. Dat je niet het vermogen hebt om liefde te geven of te ontvangen en dat er een muur is die jou scheidt van jezelf, van anderen, en van onze Bron. Spirituele ontbering is een geestesgesteldheid waarin we een innerlijke leegte ervaren en ons gescheiden voelen van het Wezen dat ieder van ons in waarheid is. Een wezen met hart en ziel. Zonder deze kwaal zou onze rijke maar kwetsbare wereld veel beter verdedigbaar zijn.

De almachtige doet geen uitspraken over de geldigheid van de economische, historische, religieuze of filosofische doctrines. Niemand mag zijn gezindheid noch zijn bedoelingen kennen. Doe afstand van de zelf verklaarde mythische waarheden. Religieuze, spirituele, emotionele, politieke, literaire, wetenschappelijke, neurotische ankers en zekerheden, ze worden in een duizelend debat gewogen en te licht bevonden. Het enige wat we overhouden is de poging de duisternis te verdrijven. Maar deze is krachteloos, want we weten niet dat de grootscheepse geest informatie er is voor iedereen. Om de hele duidelijke reden,  "Energie is de vorm waaronder leven zich aan de mens openbaart". Het is er maar een enkeling die voor ons zorgt, en dat gebeurd op zeer bijzondere wijze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten