woensdag 28 september 2011

Het best mogelijke advies

Het best mogelijke advies
Het best mogelijke advies kan alleen in een dialoog tot uitdrukking komen, Dat betekend dat het blabla demon met zijn wreedheid verboden is. Simpel gezegd, het is ons niet gepermitteerd haar te gebruiken. Er is slechts één enkele uitzondering op deze regel, U moet de mystiek rond het demon door en door begrijpen, dan pas mag het woord demon over Uw lippen komen. Iemand demoniseren is namelijk ontzettend wreed. En de verhouding van de mens tot God en de medemens is een existentieel dialogisch religieus beginsel, niemand onder de mensen heeft het recht zich er mee te bemoeien, U hebt het recht God in vrijheid te dienen!

Maar weinige theologen hebben en hadden de moed dit recht te aanvaarden, ze gaan er prat op zieltjes winners te zijn. Maar deze winst is maar zeer relatief als je de mens niet kan bevrijden van zijn demonen, heel simpel omdat je de moed niet hebt om de narcist op zijn gedrag aan te spreken. De "bemiddeling" als therapie bestaat niet eens meer, vele relatie`s vallen om in manipulatie, egoïsme, en tegenstrijdig gedrag.
Het is de mens zo ongeveer verboden een commentarist te zijn, de moderne rationele wereld wil al 2400 jaar niet herinnert worden aan haar falen. De Platonische driedeling is er, en daarmee heeft men het recht om God in alle vrijheid te dienen laten vallen. Men filosofeert wel, maar stel U nu is voor dat de wezenlijke menselijke eigenschap, dat ieder eerlijk mens van uit zijn constitutie onvolkomenheden kan oplossen, ook erkend zou worden naast het recht van arbeid! Je zou niemand meer als paria en onwijs kunnen brandmerken! U voelt hem al, ze zouden niemand meer over kunnen houden die voor de machtige krankzinnige meute kan werken, we hebben het hier over beschaving versus hebzucht,...........

Terwijl de regel rond dialoog heel duidelijk is, alleen waar een gemeenschap of gemeenschappen bestaan, kunnen zich voorstellingen van gedeelde waarden en normen ontwikkelen, concepties van wat goed en kwaad is en alleen daar kan daarover ook in politieke zin zinvol onderhandeld worden. De maatschappij waar mensen demoniseren, faalt altijd. Dit is nog een zacht uitgedrukte regel, als men weet dat het blabla demon met zijn wreedheid zonder degelijke bemiddeling regelrecht ontaard in OORLOG, in een losgebroken demon dus.

De liberale opvatting mag van iedereen bestaan, mits je maar een modernist bent. De voorstellen tot gedeelde waarden en normen komen later wel zo denkt men, en zo kiest ieder individu voor een afweging in dualistische zin, effecten worden nergens als een benaderbaar geheel bezien. Iedereen mag met iedereen het duel aan gaan, en dat noemt men maatschappelijk gezond! Maar als we de geschiedenis na gaan dan is het niet meer als een drama!

Nu weet U uiteraard waarom  ik mij "De Commentator" noem, de enige die "Moeder Teresa" nog ergens achter in de woestenij die het huidige denken van de mens is, nog heeft weten te vinden. Maar let wel, het enige wat ik voor U en ieder ander kan doen, is zo veel mogelijk werelden en hemelen open houden. Ik heb alleen mijn zakdoek, mijn beurs, en mijn sleutels in mijn broekzak, geen wapens en hoogstens heb ik mijn handen met een stuk gereedschap er in, daaruit bestond vroeger dan ook mijn verhaal.

Er was niets vreemd aan Oppenheimer, het vreemde kwam filosofisch gezien al 2400 jaar geleden mee met Plato! Maar de Finale van dit drama in wetenschap heeft al 58 jaar geleden plaats gevonden, ........de nieuwe wereld is allang begonnen, alleen de knotsgekke academici doen nog steeds niet mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten