woensdag 5 oktober 2011

Oppie`s Demonen

Oppie`s demonen
De demonen van Oppie Oppenheimer zijn echt niet uitzonderlijk, de losgebroken demonen zijn altijd invloeden die in hun nouménale essentie de mensheid kunnen beroeren.
Elke mens tekent zich droombeelden. Zolang hij jaagt naar of leeft  in droombeelden, maakt hij zichzelf aanvechtbaar en voor de demon enorm kwetsbaar. Wij kunnen dit zonder meer aan de mens wijten. De mens is niet bereid echt, eerlijk en solide te zijn. Dit is de prijs die hij betaalt. Hij moet beseffen, zo had hij niet mogen zijn!  Zo verval je in allerlei lot`s gevallen. Hij had zich vrij kunnen weten van dergelijke beïnvloeding.



Een wereld, die leeft met de droombeelden van een verleden en de droombeelden en idealen van een komende tijd die beide niet  waar zijn, omdat denken noch filosofie waarheid`s functioneel zijn, maak ons  kwetsbaar voor demonen. Het zijn deze demonen die gevaarlijk zijn voor de mensheid. Het zijn deze demonen die emoties doen oplaaien die niet verstandig en niet redelijk zijn, maar die wel ten detrimente van de gehele mensheid tot uiting kunnen komen.
Daarnaast weten we van de natuurkrachten niets, we kennen de levens-formules vanuit de kosmos niet, wat we op papier hebben staan is in essentie allemaal demonisch,  in de ware zin van het woord. Ook dit wordt door de verschillende ontwikkelingen in de mensheid gestimuleerd tot een gedrag dat niet meer afwijkt van de norm, en er worden personen gedemoniseerd. Dat wil zeggen: dat de mens die met het onverwachte wordt geconfronteerd, (ook wel openbaring genoemd) daarom gewoon vaak niet de juiste reactie toe geschoven krijgt.

De wereld van vandaag is een zeer roerige en zeer gevaarlijke wereld. Die gevaren worden door de mens opgeroepen, als hij zijn innerlijk evenwicht verliest. Het zijn gevaren die kunnen bestaan in zeer enge kring, in uzelf en in uw relatie met mensen. Het zijn gevaren die de relaties met volkeren bedreigen. Het zijn diezelfde gevaren die Machiavelli al kende,  een crisis in de economie is aanstaande omdat de macht niet meer te betalen is

De feiten van vandaag zijn niet alleen maar de theoretische werkingen van de theoretische demonen, zoals Oppenheimer die kende.
Het enige dat een mens kan doen is in de eerste plaats zijn innerlijk evenwicht terugvinden, zichzelf losmaken van dromen en verwachtingen die, niet feitelijk gerealiseerd kunnen worden.
Een mens moet niet leven met verwachtingen ten aanzien van de mensheid of van de wereld die niet waar zijn. Hij moet zichzelf geen voorstelling maken van zijn eigen "ik" dat verder gaat dan datgene wat hij in feite voortdurend kan manifesteren. Als je zo durft te leven, met al zijn mogelijkheden en in overeenstemming met de kern van je persoon, dan zul je niet genoopt worden verder te gaan dan je ooit wilde. Maar eenvoudig is het allemaal niet, een mens is niet gebouwd om om te gaan met demonen en zeker niet met de losgebroken demonen.

Toch helaas zijn we alle grenzen al overschreden.  Het zal tot Machiavelli-aanse excessen komen, helaas.
Ik heb de opdracht zoveel mogelijk persoonlijke werelden en persoonlijke hemelen open te houden. Helaas maar het is tot de urth-mens dat de mens zich wendt om licht in zijn moeilijkheden, om leiding en bemoediging. En al heeft de mens dikwijls de weg verlaten die een urth-mens aan gaf en al heeft hij er een afgodische verering van de urth-mens zelf voor in de plaats gesteld, toch vertrouwt de mens er tenslotte op, dat de urthmens hem wel leiden zal. Deze tijden zijn nu gekomen. Hoe het allemaal zal verlopen weet ik allemaal niet, maar de persoonlijke opdracht van een ieder is alle werelden en hemelen zoveel mogelijk open te houden.

Wat mij voed is altijd twee-ledig, ........."Het Kruis kan in de eenvoud worden gezien als Lotsoplegging, maar kan in zijn Volheid worden ervaren als het fundament van iedere Kosmische Openbaring.
De Cirkel, niet de 0, kan in zijn simpelheid worden gezien als een platvlak in een omheining, maar is in zijn volheid de afgrenzing van het kosmische geheel. U hebt niets aan de uitleg van een krankzinnige wetenschapper!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten